Peter Wagemakers:

Alleen vacatures voor goede bankwerkers

Door Edwin Vlems

"De lat ligt hier best wel hoog Edwin, de mensen die hier werken kunnen alles wat in het constructievak speelt. Wij bestaan nu 35 jaar, en verschillende van hen zitten hier al 25 tot 30 jaar." Peter Wagemakers is eigenaar van Wagemakers Constructie in Zevenbergen en hij is erg kritisch: "We werken hier maar met 5 tot 7 mensen, je moet hier wel in de groep passen. We hebben al met diverse uitzendbureaus gewerkt maar die sturen vaak zomaar iemand. Als een uitzendkracht om 7.30 binnenkomt heb ik vaak om 10.00 al gezien of het iets wordt. De meeste halen de middag niet eens. Als je iemand hierheen stuurt moet je dus echt weten wat er hier speelt, en bij TechnoSelect weten ze dat. Ze weten welke behoeften er hier spelen." Peter heeft een mooi bedrijf opgezet, en dat op een plek aan het water waar ooit nog een oude varkensstal stond.

"De mensen van TechnoSelect
zijn om de pieken op te vangen
..."

Van schepen naar trappen

"Ik ben hier 35 jaar terug gaan bouwen. Ik had hier een varkensstal gekocht en afgebroken en toen is het eigenlijk geworden tot wat het nu is. Tot 2008 werkten we met zo'n 12 man maar door de recessie zijn we teruggegaan naar een man of 6. De gebondenheid met het bedrijf is groot bij de medewerkers, ik sta er echt tussen en het contact met de baas is goed denk ik. Mijn nieuwste medewerker zag zijn baas nooit. De kleinschaligheid is ook de reden achter de band met het bedrijf." Het bedrijf van Peter maakt trappen en hekwerken, maar oorspronkelijk was hij dat helemaal niet van plan: "Nee, daar zijn we ingerold. In eerste instantie wilde ik bootjes bouwen maar dat is er nooit van gekomen, ik heb wel stuurhuizen gebouwd voor de scheepsbouw. Het transport hier aan het water is natuurlijk een voordeeltje omdat je grotere delen kunt verplaatsen dan over de weg." Gaandeweg ging het bedrijf van Peter zich specialiseren in constructies, maar dan vooral kleinschalig: "Die echte hallenbouw is toch een andere tak van sport, we doen liever het ambachtelijke werk. We hebben ook een mooi eindproduct. Je doet hier als werknemer van alles, we verlangen van mensen ook van alles. Alles in het proces komt hier aan bod, maar dat hoort ook bij een kleine onderneming. Bij grote bedrijven ben je gespecialiseerd. Daar kun je als uitzendbureau ook makkelijker mensen kwijt, de moeilijkheidsgraad hier is veel hoger."

Arbo-wetgeving brengt nieuwe vacatures

"We werken vooral voor bouwkundige aannemers, de laatste tijd ook wat meer voor industrie en offshore. De bouwwereld is op dit moment vrij slecht natuurlijk. Prijstechnisch ligt het ook beter in de industrie, bij bijvoorbeeld onderhoud in fabrieken. We lossen meestal problemen op bij de klant, als er bijvoorbeeld een machine, bordes of trap moet komen. Ik ga er dan heen en teken wat en als de prijs goed is wordt er een 3D-tekening van gemaakt en maken en monteren we het. Bedrijven krijgen steeds meer met de Arbowetgeving te maken en dan moeten er overal trappen en hekken geplaatst worden." En die Arbo-wetgeving is dus ook in het voordeel van TechnoSelect, want die mogen de extra handjes leveren.

"De mensen van TechnoSelect zijn om de pieken op te vangen, het is toch maar tijdelijk elke keer. Het makkelijkst is wel om een lasser in te huren, maar de meeste behoefte hebben we aan bankwerkers die een trap kunnen maken. Wat we maken monteren we ook op locatie. Ik moet zo iemand een half jaar inlenen en dan is mijn klus alweer klaar. Het mooiste is als ze zelfstandig zijn en meteen aan de bak kunnen." En hoe zijn de mensen van TechnoSelect om mee te werken? "Ik ken Tim Timmermans al 20 jaar, die werkt daar op kantoor. Door hem ben ik bij TechnoSelect terechtgekomen. Het is een heel fijn bedrijf, de mensen -vooral Jeannine- doen het goed. Ze zijn heel kneedbaar. Tim weet ook goed wat wij verlangen van mensen."

Als ik naar buiten loop wijst Peter nog naar een foto: "Ken je dat raster op het winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam, Edwin? Met al die logo's erop? Dat hebben wij gemaakt, en als ik in de buurt ben ga ik altijd even kijken of het er nog goed uitziet. Dingen die mooi zijn om naar te kijken op locaties waar ze goed te zien zijn, daar ben ik trots op. Daar rij ik graag nog eens voor om." Een echte vakman, die Peter, met hart voor de zaak. En hij doet dingen graag perfect, dus dat raster op Alexandrium zal er nog wel een tijdje hangen. Als ik in de buurt ben zal ik er eens langs rijden.

Waarom aan het werk via TechnoSelect?

  • Gespecialiseerd in technische vacatures
  • Altijd een passende uitdaging
  • Alleen werk voor langere termijn
  • Kansen voor iedereen
  • Wekelijkse loonbetaling
  • Eigen technische opleidingen
  • Vast contactpersoon

Wilt u meer weten?

Onze consulenten

Onze consulenten komen zelf uit de branche en weten dus als geen ander waar u behoefte aan heeft.

Maak kennis met het team