TechnoSelect maakt zich sterk voor praktisch opgeleiden

De term laagopgeleid wordt steeds vaker gebruikt bij mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Er wordt (onbedoeld) een label geplaatst op mensen, terwijl het vakmensen zijn. TechnoSelect vindt dat de term laagopgeleid geschrapt moet worden. Iemand die praktisch is opgeleid is zeker niet minder belangrijk dan iemand die theoretisch is opgeleid.

Technische carrière
Bij TechnoSelect gaat het niet om hoog- of laagopgeleid, wij kijken naar de mogelijkheden bij een persoon. Wij kijken naar de talenten en ambities die iemand heeft in zijn carrière. Momenteel wordt er veel neergekeken op het VMBO en MBO niveau, iets wat onterecht is. Het (technische) vak leren begint juist in het VMBO en kan een vervolg krijgen in het MBO. Wij zijn blij met deze vakmensen en wij zullen er dan ook alles aan doen om hun technische carrière vorm te geven.

De termen laag- en hoogopgeleid
TechnoSelect vindt het een goede zaak om de termen laag- en hoogopgeleid af te schaffen. Wij vinden dat je met een VMBO-opleiding of lager niet laag in de maatschappij staat. Een vak leren begint namelijk op dit niveau en gaat eventueel verder op het MBO. Het MBO is hofleverancier van het midden- en kleinbedrijf in ons land, waardoor wij vinden dat deze mensen zeker een kans verdienen. In Nederland kunnen we niet zonder (technische) vakmensen! Vakmensen zijn goud waard, zeker in de huidige economie.

 

 

Wilt u meer weten?